Op 22 november dit jaar bestaat de NNAC 90 jaar! Dit gebeuren laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De club heeft met zo’n 150 personen en haar bestaansduur uiteraard een grote diversiteit aan leden. Over het jaar verspreid organiseren wij verschillende activiteiten waarbij er voor ieder wat te beleven is. Natuurlijk zijn familie en vrienden hierbij ook altijd van harte welkom!

Zo worden er vliegrally’s georganiseerd, een fotowedstrijd, een bezoek aan de verkeerstoren, kan er kennisgemaakt worden met (buitenlandse) collega vliegclubs en komt er uiteraard een groot jubileumfeest.

Zie hieronder het volledige programma voor zover bekend. Maandelijks versturen we de jubileumsnieuwsbrief maar houdt echter de website in de gaten voor recente updates.

Vlieg er eens uit!                      Met de Jubileum Vlieg-rally

Waarvoor ben je lid van een vliegclub? Nou, om (samen) te vliegen natuurlijk.

Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij dit jaar 2x een jubileum vliegrally.

Deelname is met min. 2 en max. 3 personen. Voor leerlingen geldt 2 personen onder begeleiding van een instructeur. Let wel, het gaat er hierbij niet om hoe snel je de rally vliegt maar hoe nauwkeurig. Het is dus geen wedstrijd maar een soort navigatievlucht met (foto)-opdrachten en precisielandingen. Jullie vliegen een vooraf vastgestelde route met korte beentjes zodat je tijdens de  tussenlandingen van plaats kunt wisselen.

Familie en vrienden zijn welkom en we hopen de dag af te sluiten met weer een ervaring rijker en een catering.

Wanneer: zaterdag 28 mei en zaterdag 25 juni.

Aanmelding voor deelname graag z.s.m. maar uiterlijk 14 mei en 11 juni !! via jubileum@nnac.nl

Landing op Münster-Osnabrück EDDG

Fotowedstrijd. Maak jij de mooiste jubileum luchtfoto?

Maak een foto waarmee je duidelijk maakt waarom (zelf) vliegen zo fantastisch is.Vanuit of van de cockpit, van jezelf, je co-piloot of passagier. Het maakt niet uit en ding mee naar een 1e plaats in dit jubileumjaar. De foto’s worden geplaatst op de jubileumpagina op onze website en er is een publieks/leden prijs en een officiële 1e , 2e en 3e plaats.

De foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit luchtfotografe Josee Geling van Aerophoto Eelde, Jelte Homburg (oud-fotojournalist en chef-beeldredactie bij het Nieuwsblad cq. Dagblad van het Noorden) en Zwonimir Baner (Hoofd Technische Dienst NNAC)

Enige voorwaarde is dat de foto dit jaar genomen is. En het allermooiste……..je kunt morgen al beginnen.

Stuur je foto ( in jpeg.formaat en het liefst niet groter dan 1Mb ) naar jubileum@nnac.nl

Inzenden kan tot 30 september. Feestelijke prijsuitreiking zaterdag 26 november 2022.

(je) Grenzen verleggen

Wij kijken met respect terug naar het verleden en met enthousiasme naar de toekomst en we zien dit jubileumjaar dan ook als een mooi moment om oud en nieuw in elkaar over te laten gaan.

Aangezien we niet alleen op de wereld zijn hebben we besloten een aantal andere vliegclubs uit te nodigen.

Vliegen is bij uitstek een sport om eens over de (je) grens te kijken. Daarom nodigen we een aantal andere (buitenlandse) vliegclubs uit die nieuwsgierig zijn om ons te bezoeken. Er is gelegenheid tot kennismaken en hopelijk besluit jij op je volgende tocht ook eens om hun veld te bezoeken.

Het allerleukste vinden wij dat enkele eigenaars ook bereid zijn om tegen onkosten je (mee) te laten vliegen in hun oude of nieuwere kist.

Wanneer: voorlopige datum is zaterdag 9 juli. Nadere info volgt.

Bezoek aan de toren

Benieuwd naar het uitzicht van de “verkeersleiders” die ons terzijde staan in het circuit?

In november plannen we een bezoek aan de toren. Nadere info volgt.