Op 22 november dit jaar bestaat de NNAC 90 jaar! Dit gebeuren laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De club heeft met zo’n 150 personen en haar bestaansduur uiteraard een grote diversiteit aan leden. Over het jaar verspreid organiseren wij verschillende activiteiten waarbij er voor ieder wat te beleven is. Natuurlijk zijn familie en vrienden hierbij ook altijd van harte welkom!

Zo worden er vliegrally’s georganiseerd, een fotowedstrijd, een bezoek aan de verkeerstoren, kan er kennisgemaakt worden met (buitenlandse) collega vliegclubs en komt er uiteraard een groot jubileumfeest.

Zie hieronder het volledige programma voor zover bekend. Maandelijks versturen we de jubileumsnieuwsbrief maar houdt echter de website in de gaten voor recente updates.

JUBILEA  PERSONEEL  NNAC
 

Zwonk Baner en Egbert Harmsen werken inmiddels 40 jaar samen als Technische Dienst van en voor de club, en Michaela Alborn verzorgt ook alweer 20 jaar de administratie en alles daaromheen.
Al deze jaren zorgen zij voor de dagelijkse gang van zaken, en zijn ze het aanspreekpunt voor onze clubleden. Méér dan voldoende reden om Zwonk, Egbert en Michaela in het zonnetje te zetten!

De middag begon met het onthullen van vier fotodoeken in de hangar, deze zijn door Zwonk uitgekozen en getuigen van de rijke geschiedenis van onze club. Na de officiële opening wordt het tijd voor gezelligheid met een drankje en hapje aan de bar en op het terras.

Voor velen zijn de foto’s een geheel “nieuw” beeld van hoe het er uit gezien heeft. Voor anderen een “trip down memory lane”.
Ongetwijfeld zijn er die dag weer mooie herinneringen opgehaald.  Dankzij de foto’s van José Geling en Rob Molenaar zien jullie hieronder een impressie van een geslaagde bijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlieg er eens uit!                      Met de Jubileum Vlieg-rally

Waarvoor ben je lid van een vliegclub? Nou, om (samen) te vliegen natuurlijk.

Geen Vliegrally, wél Vliegrally….!

In de eerste ronde zat helaas het weer tegen.
Gezien de weersvoorspelling in de TAF (zie hieronder) én om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen waarborgen hebben wij, na overleg met een aantal collega-vliegers, helaas moeten besluiten om de eerste Vliegrally te cancelen.
Aangezien we de routes zelf al gevlogen hebben waren we natuurlijk razend benieuwd naar hoe de deelnemers het ervan af zouden brengen. Geen makkelijk besluit dus….

Zie hieronder de TAF van de dag voorafgaand aan de afgelopen rally. FT271100 EHGG     GRONINGEN/EELDE   NLD   5 m. TAF EHGG 271056Z 2712/2818 28017G27KT 9999 SCT040 BECMG 2718/2721 29012KT PROB30 TEMPO 2800/2810 7000 -SHRA FEW025TCU BKN030 BECMG 2806/2809 33015KT=  
 

Gelukkig was er een tweede kans!

Hadden we bij de eerste Vliegrally pech met het weer, dit keer viel op het allerlaatste moment de PH-TGL uit wegens een technisch mankement aan de rechterstrut. Eén deelnemer bleek met vakantie te zijn dus bleven er van de vier slechts twee teams over. Maar het was dit keer wel fantastisch vliegweer !!

Na grondige voorbereiding gingen de teams op pad met ieder hun eigen route en opdrachten. Toch bleek het mogelijk dat het laatst vertrokken team als eerste op het gezamenlijke Duitse veld wist te arriveren en dat het ene team zelfs ook een opdracht vh andere team wist te vinden én te fotograferen. De landingen werden bij terugkomst vakkundig beoordeeld door Ed Sneijder.

And the winner is………..Uiteindelijk was er toch 1 winnend team met de meest gevonden opdrachten. Helaas hadden wij geen prijs voor de meest artistieke foto’s want anders was deze geheid naar het andere team gegaan.

Hierbij willen wij de deelnemers en iedereen die bij het organiseren geholpen heeft hartelijk bedanken!

 

 

 

 

 

 

.

9 Juli jaarlijkse club BBQ

De jaarlijkse club BBQ was supergezellig!
Het was een gemêleerd gezelschap van oude en ook veel nieuwe leden met partners, kinderen en vrienden.
We hadden deze keer tevens bezoek van vliegers uit Bremen en Rheine- Eschendorf. Zij kwamen met een Cirrus, twee Pipers en een Cessna en mochten voor onze hangaar op het grasveld parkeren. Dankzij de sponsoring van EHGG werd, vanwege het 90-jarig jubileum, een gereduceerd landingsfee gerekend van 9 euro. Waarvoor onze hartelijke dank!
Evenals voor de organisatie, grillmasters en dames achter de bar: dank jullie wel!

 

 

 

Jubileum feest 90 jaar NNAC

10 september vanaf 1630 in de hangaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Zo druk als in 1986 zal het nu niet worden maar op

zaterdag 10 september verwachten we wel een heel gezellig feest vanwege het 90-jarig jubileum van onze vliegclub.

Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur daarna biedt de NNAC haar gasten rond 18.00 uur een geweldig Italiaans buffet  aan.

Op een echt feest kan uiteraard gedanst worden dus speelt  de band Mixed Generation alle grote hits van Dire Straits, Clapton, Elvis, Chilli Peppers, John Mayer, The Scene, Stones, Johnny Cash e.a.

Bij mooi weer buiten en anders is de hangaar the place to be!

 

 

Tot ziens op de 10e!!

 

 

 

 

 

Vrijwilligersdag


Omdat iedere Club, dus ook de NNAC veel te danken heeft aan de vrijwillige hulp die de leden beschikbaar stellen om e.e.a. draaiende te houden wordt er op zondag 30 oktober van 15.00 – 19.00 uur een vrijwilligersdag gehouden.
Na alle gedane werkzaamheden gewoon een middag ongedwongen samen met lekker eten en drinken doorbrengen.
Wij hebben dit al een keer eerder georganiseerd voor de Covid-periode en vonden dat dit in het jubileumjaar zeker niet mag ontbreken.

Bezoek aan de toren

Benieuwd naar het uitzicht van de “verkeersleiders” die ons terzijde staan in het circuit?

En een prachtig bezoek aan Cirrus