Proefles

Leren vliegen iets voor jou ? Een proefles is de ideale manier om er achter te komen !

“Eelde Delivery, Papa Hotel Tango Golf Lima…”
“Papa Golf Lima, Delivery, Go Ahead”
“Papa Golf Lima, Piper Archer, Parked at the NNAC, VFR local Flight, X-Ray Departure, Information Delta received, Request Start-Up”
“Papa Golf Lima, Start-Up is approved, for taxi over to tower at one one eight decimal seven”
“Roger, Start up is approved, for taxi over to tower at one one eight decimal seven”

Onbeschrijflijk gevoel.
Het is werkelijk een onbeschrijflijk gevoel: voor het eerst zelf plaatsnemen achter de knuppel van een vliegtuig. Na de start-up clearance schakel je over naar Eelde Tower om te taxien. Je laat de brakes los, geeft wat gas en taxiet naar de baan. Tussendoor doe je een brake check waarna je rustig verder taxiet naar je holding point om je run-up checks te doen.

En dan is het zover !

“Papa Golf Lima, holding point Sierra one, ready for departure”
“Papa Golf Lima, you’re cleared for take-off runway two three…”

Je lijnt de kist op voor de baan, geeft rustig vol gas, houd de snelheidsmeter in de gaten en bij 70 knopen trek je de knuppel rustig naar je toe, de wielen komen los en je vliegt !!!

We zouden graag willen beschrijven wat er dan door je heen gaat, maar zoals al aangegeven, het is onbeschrijflijk. Je kunt er alleen achter komen door het zelf te ervaren. Maar een waarschuwing is op zijn plaats, daarna ben je verkocht en wil je nog maar een ding, zelf leren vliegen !

Proefles.
Een proefles is een uitstekende manier om dat gevoel zelf te ervaren. Uw instructeur verwelkomt u op de club en neemt onder het genot van een kop koffie alle stappen met u door die u zult maken tijdens deze proefles. Zo vertelt hij/zij u over de vluchtvoorbereiding, het indienen van een vliegplan, het controleren van de kist, de route die wordt gevlogen en de manouvres die gemaakt gaan worden waaronder het taxieen, starten en landen. Daarnaast krijgt u een uitgebreide rondleiding in de club.

U kunt zelfs nog een familielid of kennis mee nemen achterin, want de NNAC beschikt over een prachtige vloot met vier persoons vliegtuigen.

Kosten.
De kosten van de proefles zijn afhankelijk van de vliegtijd en het type vliegtuig waar u op vliegt. We kunnen de proefles aanpassen aan uw wensen. Een proefles van een half uur op een Cessna-172 kost bijvoorbeeld € 195.-.

Aanmelden.
Wacht dus niet langer en schrijf u nu snel en makkelijk in via onderstaand formulier. We nemen dan snel contact met u op om een afspraak in te plannen.
(Sommige mails blijven hangen in het spamfilter, met name van hotmail accounts. Indien u binnen 2 dagen nog geen reactie van ons heeft ontvangen stuur dan s.v.p. een rechtstreekse mail naar pr@nnac.nl )

Aanmelden Proefles

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.